23948sdkhjf

Ny lösning minskar Greencarriers utsläpp med 80 procent 

Under det fjärde kvartalet kommer fraktbolaget Greencarrier att lansera Portugal Nordic Short Sea, en transportlösning som flyttar över gods från väg till fartyg för att sedan skeppas från Portugal till Göteborg och vidare ut i norden. 

 Vi lanserar denna hållbara tjänst som ett komplement till långväga godstransporter över hela Europa. Det kommer att minska de direkta utsläppen men också minska överbelastade vägar och brist på förare. Det är vår ambition att göra det enkelt för våra kunder att byta till hållbara alternativ utan att behöva återskapa hela deras leveranskedja, säger Ari Malvela, chef för vägtransporter för Greencarrier fraktservices i ett pressmeddelande. 

Avgångarna från Portugal kommer att gå veckovis och syftet med konceptet är bland annat att minska lagernivåer, öka hållbarheten och minska klimatpåverkan med upp till 80 procent, enligt fraktbolaget. 

 Har vi verkligen råd att inte bli mer hållbara? Denna logistiklösning är en del av vårt initiativ ”Gröna lösningar” och kommer att minska miljöavtryck med upp till 80 procent jämfört med att använda vägfrakt. Ett matarfartyg bär motsvarande 500 lastbilar, vilket minskar trycket på överbelastade vägar och miljön, säger Stefan Larsen, fraktansvarig för Greencarrier fraktservice i Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109