23948sdkhjf

Rekordorder för Volvo Lastvagnar

Volvo har fått en rekordorder på 100 Volvo FM Electric-lastbilar från danska logistik- och rederijätten DFDS. Affären är den största för Volvo Lastvagnar gällande eldrivna lastbilar hittills och de första leveranserna ska ske mot slutet av 2022. I Europa är trenden med tunga eldrivna lastbilar stark och hittills i år har några hundra lastbilar över 16 ton registrerats.  

Det här är en viktig milstolpe på vår väg mot fossilfria transporter och jag är väldigt stolt över det partnerskap vi har med DFDS. Tillsammans visar vi att tunga, eldrivna lastbilstransporter är möjliga här och nu. Jag tror att detta uppmuntrar många fler att ta det första steget på sin elektrifieringsresa, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar i ett pressmeddelande.

Samtliga ellastbilar ska byggas på Volvos fabrik i Tuve, rapporterar Göteborgsposten.

– Vi vill driva på omställningen och vår position som marknadsledande visar att vi är på rätt väg. Vårt mål är att eldrivna lastbilar ska stå för hälften av vår globala försäljning 2030. Det känns väldigt bra att se att intresset från våra kunder nu ökar, något som också syns i antalet beställningar. Ordern från DFDS ett bra exempel på detta, säger Roger Alm, vd Volvo Lastvagnar.

Kommentera en artikel

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125