23948sdkhjf

Freja köper norskt transportbolag 

Från och med första oktober äger Freja 80 procent av det norska företaget Thoresen Transport. Förärvningen av bolaget är ett steg i Frejas satsning på att stärka sin position på den norska marknaden. 

Det norska transportbolaget Thoresen Transport, som grundades 1982, har haft en stark ekonomisk utveckling och under innevarande räkenskapsår förväntas bolaget göra en omsättning på minst 135 000 000 norska kronor, det vill säga omkring 137 500 000 svenska kronor. 

 Vi har letat efter rätt partner länge, och när möjligheten dök upp att förvärva majoriteten i Thoresen Transport var det ett ganska enkelt beslut. Med förvärvet är vi nu redo att leverera ännu bättre service till våra kunder genom högre kvalitet och en bredare portfölj. Det råder ingen tvekan om att deras kundsegment passar perfekt in i Frejas norska verksamhet, säger Ulrik Rasmussen, koncernchef för Freja Transport & Logistics Holding. 

Thoresen Transport verkar både på den internationella och nationella marknaden, och har 25 anställda. Deras nuvarande vd och grundare, Lars Thoresen, kommer fortsätta att verka som chef för bolaget. 

 Sedan vi grundade företaget har det varit vår ambition att skapa tillväxt och utöka våra affärsområden. Jag är mycket stolt och glad att Thoresen Transport från och med nu kommer att vara en del av Freja eftersom vi har samarbetat de senaste nio åren i Vestfold, Buskerud och Telemark. Vi har fullt förtroende för att kulturen och de starka värderingar som kännetecknar företaget kommer att fortsätta, även med en ny huvudägare, säger Lars Thoresen, nuvarande ägare till Thoresen Transport. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078