23948sdkhjf

Lastbil och polisbil i krock – konstnären Lars Vilks förolyckad

Igår eftermiddag skedde en våldsam krock mellan en lastbil och polisbil på E4 utanför Markaryd vid halv fyratiden, detta rapporterar SvD. Tre personer, den omtalade konstnären Lars Vilks och två polismän som färdades i samma fordon omkom tragiskt vid kraschen. 

Det är inte klarlagt hur olyckan skett men enligt uppgifter ska polisbilen hållit hög fart och kommit över i motsatt vägfält, mellan trafikplats Markaryd Södra (74) och Markaryd Norra (75). Den tvåfiliga motorvägen har byggts om ett flertal gånger de senaste åren och det finns ett vajerräcke mellan körfälten. Polisbilen ska efter att ha kommit över på fel sida ha hamnat under lastbilen och en kraftigt eld ska ha utbrutit. Lastbilschauffören har förts till sjukhus med skador. Vägen är ännu avstängd i båda riktningar men beräknas öppna under måndagen.

Lars Vilks var en av Sveriges mest omtalade konstnärer, kanske mest känd för sina rondellhunder vars ansikten föreställde profeten Momhammed. Han har sedan 2010 levt under polisskydd på grund av en stark hotbild mot hans person. Lars Vilks blev 75 år.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.157