23948sdkhjf

De bygger ny batterifabrik

Den tyska fordonskoncernen Volkswagen ska bygga en ny fabrik för elbilsbatterier i Kina.

– Med en betydande ökning av batterielektriska fordon under de kommande åren måste vi fokusera på att behålla viktiga komponenter som batterisystem i vår egen värdekedja, säger Stephan Wöllenstein som är CEO för Volkswagen group China.

Batterisystemfabriken ska leverera över 150 000 batterisystem om året och planeras starta under andra halvan av 2023.

Fabriken ska bli 45 000 kvadratmeter och ligga i Hefei i provinsen Anhui.

Volkswagen group China investerar över 140 miljoner euro fram till 2025 i den nya anläggningen.

– Utveckling och produktion av batterisystem är ett avgörande steg på vägen för att uppnå slut-till-slut-ansvar för batteriet. Således är Anhui en viktig pelare i vår globala batteristrategi. Den globala strategin leder från vertikal integration på råvarumarknaden via att bygga batterianläggningar, samt cellfabriker i samarbete med partners - bland dem den kinesiska batterisexperten Gotion - till andra livslösningar och återvinning, säger Thomas Schmall, Volkswagen-gruppens styrelseledamot för teknik och vd för Volkswagen group Components och fortsätter:

– För närvarande bygger vi upp tre MEB -batteritillverkningsanläggningar i Asien, Europa och USA för att kunna möta den växande efterfrågan på MEB -batterisystem i framtiden. Vår ritfabrik i Braunschweig, Tyskland, är redo att producera upp till 500 000 batterisystem per år och hjälper till med vår kapacitetsuppbyggnad med sin expertis inom planering, utveckling och produktion. 

Ungefär 200 anställda ska arbeta på den nya fabriken. Den nya anläggningen kommer att utnyttja befintliga synergier med koncernens helägda batterianläggningar och verkstäder i Braunschweig, Tyskland och Tianjin, Kina och stärka band och synergier med MEB -batterianläggningarna i Volkswagen groups Chinese joint ventures.

Samtidigt som Anhui installeras kapacitet för batterimontage också i Mlada Boleslav, Tjeckien och Chattanooga, USA. Planen är att tillverka mer än 1 miljon batterisystem per år om några år.

Anställda kommer att utbildas vid Component education academy vid koncernens anläggning i Tianjin. Även VR-utbildning ingår för att eliminera förlust av delar och olycksrisker, förkorta utbildningscykeln och minska behovet av fysiska arenor. Gruppen är engagerad i yngre generationer och kommer att erbjuda dubbla yrkesutbildningsmöjligheter med fokus på teknisk utbildning för produkter och komponenter för e-mobilitet. Detta är i linje med koncernens senaste samarbete med lokala partners i Anhui för att odla lokala högkvalitativa talanger som ska bidra till koncernens verksamhet, liksom Hefei som ett mobilitetsnav.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.125