23948sdkhjf

Martin & Servera beställer sex el-lastbilar från Volvo

Volvo lastvagnar och Martin & Servera logistik har slutit avtal om en beställning av sex elfordon för tung trafik.  

Beställningen blir Volvos största affär någonsin i Sverige när det kommer till elfordon för tungtrafik. Samtidigt säkerställer Martin & Servera positionen som ägare till en av landets största elfordonsflottor.  

Tillsammans med våra kunder driver vi på utvecklingen för att minska användningen av fossila bränslen, reducera luftföroreningar och minska buller i trafikmiljön, säger Stefan Bergström Hedmark, vd Martin & Servera Logistik och fortsätter:  

 Vår ambition är att minska det totala antalet fordon. Därför vill vi att de tystgående, eldrivna och utsläppsfria lastbilarna ska användas i flera skift.  

Den första ellastbilen kommer att levereras i slutet av september och användas för distribution i Stockholm. Distributionen kommer att gå till restauranger och kunder i offentlig verksamhet.   

Det här är Volvo Lastvagnars enskilt största affär någonsin på hemmamarknaden när det gäller elfordon. Martin & Servera är verkliga föregångare när det gäller distribution med tunga eldrivna lastbilar. Det som är intressant är att det ger Martin & Servera stora möjligheter att också optimera transporterna genom att våra tysta, utsläppsfria fordon kan användas dygnet runt, säger Johan Selvén, försäljningschef, Volvo Lastvagnar Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
De tilldelas utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies
Efterlängtat besked: Ny viktgräns för B-körkort på gång
Företagens nödrop: satsa mer på infrastruktur
Speed Group köper företag inom industrilogistik
Bygget av Julas jätteterminal igång
Ahlsell satsar 600 miljoner på nytt logistikcenter i Hallsberg
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141