23948sdkhjf

DHL har levererat 1 miljard vaccindoser

Sedan december 2020 har en miljard vaccindoser skickats till mer än 160 länder i kampen mot Covid-19.

Sedan den globala vaccinkampanjen började i december 2020 har DHL levererat över 1 miljard doser av COVID-19-vaccinet till mer än 160 länder på ett säkert sätt, och har spelat en nyckelroll i den globala utrullningen av vaccin.

– När vi ser tillbaka på undantagstillståndet som pågått de senaste nio månaderna, är vi hedrade över att få fortsätta spela vår roll. Vi har hanterat och arbetat med flera olika upplägg av transportkedjor och även genomfört direktdistributioner i vissa länder. Vi implementerade nya, dedikerade och pålitliga tjänster i en accelererad hastighet för att transportera de väldigt temperaturkänsliga vaccinerna, samt tillbehör och provkit. I linje med vårt syfte att förena människor och förbättra liv, kommer vi att fortsätta använda vår infrastruktur för temperaturkänsliga transporter, vårt motståndskraftiga globala nätverk, vår djupa kunskap av läkemedelslogistik och erfarenheter från våra medarbetare, säger Katja Busch, försäljningschef på DHL.

För att nå hög nivå av immunitet krävs cirka 10 miljarder vaccindoser världen över till slutet av 2021. Den globala distributionen av dessa doser är nödvändig för att säkerställa att så många som möjligt har tillgång till vaccin. Förutom att hantera olika och komplexa transportkedjor, har de känsliga temperaturkraven varit en stor utmaning för logistikexperter.

– Vår fördel är att vi redan hade ett sofistikerat nätverk på plats med den nödvändiga kunskapen om läkemedel och hälsovård. Detta gjorde att vi kunde reagera snabbt, förklarar Claudia Roa, vd för Life Sciences & Healthcare på DHL Customer Solutions & Innovation. Vi skickar vaccinerna i speciella aktiva termiska behållare utrustade med toppmoderna temperaturmätare med GPS för att säkerställa jämna temperaturer och ge full synlighet under hela transporten.

DHL Global Forwarding och DHL Express har transporterat Covid-19-vacciner till länder i Asien och Stillahavsområdet, Sydamerika och Europa. DHL Supply Chain ansvarar för korrekt lagring och lokal distribution av vaccin i flera tyska städer.

Logistikinfrastrukturen och kapaciteten som byggts upp för pandemin bör bibehållas eftersom ytterligare 7-9 miljarder vaccindoser kommer att behövas årligen under de kommande åren för att hålla infektionsnivåer låga och för att sänka takten i virusmutationer – utan att räkna med säsongsvariationer.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.082