23948sdkhjf

Massiv kö – 56 fartyg väntar utanför Los Angeles

Hamnarbetare i Los Angeles har fullt upp dessa dagar.

Inte mindre än 142 fartyg, varav 88 är containerfartyg, befinner sig för närvarande i eller runt hamnen i Long Beach.

Det visar en snabb titt på Vesselfinder.com, som samtidigt avslöjar att 56 av dessa fartyg är förankrade utanför hamnen och väntar på plats.

Marine Exchange, som har mätt aktivitet i hamnen sedan 1923, säger att den normala bilden före Covid19 -pandemin var att ett eller två fartyg låg för ankar när hamnen var riktigt upptagen.

Enligt experter beror den tunga trafiken på att konsumenter i väst har ökat efterfrågan på produkter under pandemin, vilket nu har resulterat i massiva köer.

Till nyhetssajten GCaptain säger Mario Cordero, vd för hamnen, att hamnen har ett akut behov av att anpassa sig till den ökade aktiviteten, och att bristen på anpassning är en del av orsaken till det enorma trycket på hamnen.

– Det är högsäsong nu, men vi kommer antagligen att se en fortsatt godstillväxt långt in i 2022. Vi måste hitta långsiktiga lösningar som tillgodoser konsumenternas efterfrågan, ökar effektiviteten i hamnar och minskar kostnaderna för våra kunder, så har vi i framtiden inte samma utmaningar som nu, säger han.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078