23948sdkhjf

Green cargo i nytt avtal

Green cargo och A Flygbränslehantering, AFAB, har samarbetat i 15 år, nu förlänger de två partnerna sitt avtal om fem år.  

Sedan samarbetet inleddes har Green cargos järnvägstransporter ersatt nära 210 000 lastbilar samtidigt som AFAB minskat sina utsläpp med 98 procent. 

– Vi är mycket nöjda med personalens höga mått på kvalitet och engagemang. Det rullar på som tåget, alla tider på dygnet. Green Cargo har ett vinnande koncept med leveranssäkerhet som är svår att konkurrera med när det gäller en transport i den här digniteten. Vi ser framemot ytterligare 5 år tillsammans med Green Cargo, säger Bengt Westman, vd på AFAB. 

Transporterna med flygbränsle går mellan Gävle och Brista, och har sedan starten har 7600 tåg och nära 8 271 000 ton bränsle körts på järnvägen. 

– Viktiga parametrar för avtalet är kommunikation, flexibilitet och hög kvalitet på punktlighet. Vi på Green Cargo vässar nu upp ytterligare för att möta AFABs behov och efterfrågan av bränsle till Arlanda. Det är först nu vi ser en trend på ökat flygresande igen efter pandemin, vilket innebär fler tåg för oss. Vi är glada att AFAB åter valt att samarbeta med oss för en fortsatt stabil och hållbar järnvägslösning, säger Björn Nordh, säljare på Green Cargo. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.286