23948sdkhjf

Dachser kommer att lansera utsläppsfria leveranser  

Dachser i Denmark kommer innan årsskiftet lansera utsläppsfria leveranser i centrala Köpenhamn. Genom batteridrivna fordonet Fuso ecanter kommer bolaget att minska sina koldioxidutsläpp. 

Projektet ingår i företagets koncept för utsläppsfria leveranser, vilket syftar till att stödja och vidareutveckla miljövänliga transporter i flera europeiska storstadsregioner. Den nya Fuso ecanter har utvecklas med hänsyn till de höga antal cyklister i Köpenhamn och kommer levereras i slutet av året som ett första steg i projektet. 

 Med vår nya Fuso ecanter kan vi på ett hållbart sätt göra leveranser till våra mottagare i centrala KöpenhamnPå så sätt minskar vi både bullernivån och våra koldioxidutsläpp – en viktig åtgärd på vägen mot ett miljövänligt Köpenhamn, när det gäller godstransporter och klimatplanen för 2025, säger Peter Hut, ansvarig för Dachser Denmarks European Logistics-filial i Köpenhamnsområdet, i ett pressmeddelande.

I klimatplanen för Köpenhamn stad anges bland annat att 30–40 procent av alla tunga fordon som rör sig inom kommunens gränser ska använda så kallade ”nya typer av bränsle” till 2025.  

Under 2021 aviserade Dachser att konceptet med miljövänliga transporter i stadskärnor kommer att lanseras i elva europeiska storstadsregioner, utöver Stuttgart och Oslo. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.063