23948sdkhjf

Nu ska VTI påskynda elektrifieringsarbetet av transportsektorn 

Under torsdagen meddelade infrastrukturdepartementet att statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, har ett särskilt uppdrag av regeringen som ska bidra till kunskapsuppbyggnaden inom elektrifieringsarbete 

Uppdraget innebär att VTI bland annat ska genomföra pilotprojekt och ta fram modeller för hur data i praktiken kan tillgängliggöras, delas och nyttiggöras för att optimera planering, utveckling och drift av laddinfrastruktur. 

– Det är bra att vi får ett samlat uppdrag som möjliggör att vår kompetens kan användas på bästa möjliga säger, säger Tomas Svensson, generaldirektör på VTI, i ett pressmeddelande. 

Uppdraget med kunskapsuppbyggnaden har getts i samband med regeringens tillsatta Elektrifieringskommissionens arbete med att påskynda elektrifieringsarbetet.. 

– En ökad integrering av transport- och energisystem som tillvaratar digitaliseringens möjligheter är en förutsättning för transportsektorns omställning. Där hoppas jag att uppdraget medför att vi i Sverige kan ta kliv framåt, fortsätter Tomas Svensson. 

Läs mer om: VTI
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078