23948sdkhjf

Inziles vd avgår – på egen begäran

Under måndagen meddelade Daniel Wedberg, som tillträdde som ny vd för Inzlies i slutet av maj, att han avgår och kommer att lämna bolaget. 

 Inzile har gått in i en ny fas för att internationalisera bolaget och kommer därmed behöva en vd med en annan kompetens och erfarenhet. Vi ska utveckla nya typer av fordon med ett betydligt större mjukvaru- och tjänsteinnehåll för att möta de nya behoven på den globala marknaden. Framtidens kunder kommer vilja köpa fordon som en tjänst - Electric Vehicles as a Service - och vi kommer att bygga tjänster kring uppkopplade bilar med hjälp av AI. Det ställer krav på ett annat ledarskap och en förståelse för denna typ av affärer, säger Ragnar Åhgren, huvudägare och styrelseordförande i Inzile i ett pressmeddelande. 

Tidigare i augusti meddelade Inziles att de skulle tillsätta en ny organisation, och övergå till kundstyrd produktion, något som skulle innebära varsel av personal 

Nu kommer en process ta fart för att rekrytera en ny vd till företaget. Företaget skriver i pressmeddelandet att de kommer att nya styrelseledamöter och fatta beslut om förvärv av 80 procent av aktierna i QEV Tech Holdings. Röstar bolagsstämman igenom förslaget vill Inzline förnya sin riktning och ledning mot att bli globala på marknaden. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.14