23948sdkhjf

Supersiffror i Kapellskär – 2 miljoner ton gods hanterat

Kapellskär redovisar starka siffror, trots den världsomspännande pandemin. Godsvolymerna har ökat med hela 9,6 procent till och med juli i år, jämfört med samma period 2020. Det innebär att närmare två miljoner ton gods har hanterats.

Den största ökningen står Finnlink för, tätt följt av Tallink Silja, DFDS och Viking Line. 

– Vi har haft en stadig tillväxt under många år i Kapellskär vilket visar hur viktig hamnen är för den växande Mälardalsregionen. Det goda samarbetet med samtliga rederier i hamnen gör att vi kan växa sida vid sida, säger Peter Lundman, driftchef Kapellskärs hamn.

Kapellskärs hamn är en av Sveriges viktigaste och modernaste godshamnar. Läget i kombination med den mycket korta inseglingstiden gör det möjligt att snabbt transportera gods och passagerare till och från Stockholmsregionen där hälften av hela Sveriges konsumtion sker.

– Mer gods behöver transporteras sjövägen. Sjöfarten är ett energieffektivt trafikslag som minskar både klimatpåverkan och tar bort fordon från vägarna. Att större volymer kontinuerligt tar sjövägen till och från Stockholm via Kapellskärs hamn är därför oerhört glädjande, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods, Stockholms Hamnar.

 Kapellskärs hamn hanterar idag 50 procent av Stockholms Hamnars färjegods till och från Finland och Estland. Totalt fraktas varje år 3,5 miljoner längdmeter gods genom hamnen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109