23948sdkhjf

Godstrafiken på Öresundsbron återhämtas – rekordmånga transporter i mars

Trafiken på Öresundsbron sjönk kraftigt när pandemin gjorde sitt intåg i vardagen i fjol. I början av 2021 var trafiken över bron 70 procent lägre jämfört med 2019, men när restriktionerna lättades i somras har trafiken ökat igen. I juni låg siffran på 54 procent.

– Varje vecka sedan maj har trafiken ökat så smått, men volymen ligger fortsatt långt under nivån före pandemin. Så fort det blir lika fritt att resa till Danmark som till Sverige väntas återhämtningen ta mer fart, vilket danskarnas ökade reslust vittnar om efter att restriktionerna hävdes i juni, säger Linus Eriksson, vd på Öresundsbron, i ett pressmedelande.

Godstrafiken mellan Danmark och Sverige har ökat med 3,2 procent och i mars slog trafiken över bron rekord. 57 000 godstransporter passerade, vilket är det högsta antalet transporter för en enskild månad. 

– Trafiken över bron väntas få ett ordentligt uppsving när allt fler blir färdigvaccinerade, vilket just nu är det som gör det möjligt för fler svenska kunder att resa över utan att betala för ett test, säger Linus Eriksson. 

Öresundsbron Konsortiet har dock tappat i intäkter under pandemin. I år minskade intäkterna med 64 miljoner danska kronor till 663 miljoner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.156