23948sdkhjf

Coronautbrott i världens största hamn – fartyg avvisas

Ankomster till världens största hamn, Ningbo-Zhoushan i Kina, har avbrutits i dag efter att ett enda fall av covid-19 upptäcktes hos en 34-årig arbetare. 

Hamnen i Ningbo-Zhoushan började avvisa fartyg i morse i kölvattnet av det positiva testet. Arbetaren bor i en sovsal och testades negativ den 8 augusti innan han testades igen den 10 augusti, vilket sedan gav ett "positivt" svar. 

Det skriver mediet Splash247.com.

Fraktanalytiker Lars Jensen, Vespucci Maritime, varnar på sin Linkedin-profil för allvarliga konsekvenser.

– Just nu är det oklart vilka konsekvenser det kommer att få. Vi kan ha tur och det är en isolerad incident eller falskt positivt svar, och inga ytterligare problem kommer att uppstå.

– Men om vi är mindre lyckliga kan detta leda till hinder i hamnen i Ningbo, vilket kan leda till en liknande typ av påverkan i Yantian, där hamnen delvis var stängd i nästan en månad. Betydande problem kommer då att uppstå både för exportlasten och för transport av tomma containrar till regionen, skriver han.

Ningbo-Zhoushan hanterade 1,17 miljarder ton gods år 2020, vilket gör den till den största hamnen i världen. Dess årliga containergenomströmning närmar sig 30 miljoner, vilket gör den till den tredje största containerhamnen i världen, skriver Splash247.com 

När ett Covid-19-utbrott upptäcktes i Yantians hamn i slutet av maj, minskades verksamheten i det centrala sydkinesiska exportcentret med 70 procent under större delen av juni. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.086