23948sdkhjf

Mærsk börjar med pakettransport

Maersk köper företagen Visible SCM och B2C Europe till ett värde av 5,8 miljarder danska kronor.

Det danska containerrederiet Maersk har förvärvat två företag, som båda har erfarenhet av logistiklösningar inom online-baserad handel. 

Detta meddelade Maersk på fredagen i samband med sitt halvårsbokslut. 

De förvärvade företagen är Visible SCM och B2C Europe. De beskrivs som experter på logistiklösningar inom e-handel i Europa respektive USA. 

Enligt räkenskaperna köps Visible SCM till ett värde av 838 miljoner dollar, medan B2C Europe köps till ett värde av 86 miljoner dollar. I dansk valuta motsvarar detta cirka 5,8 miljarder. Enligt Søren Skou, vd för Maersk, är det den positiva utvecklingen inom rederiet som möjliggör de två förvärven. 

 - De starka kassaflödena och det utomordentligt höga resultatet gör att vi kan investera ytterligare, behålla fart och utöka vår verksamhet, även genom förvärv och samtidigt säkerställa attraktiv avkastning för våra aktieägare. 

- Båda företagen kompletterar vårt befintliga nätverk och möter kundernas behov av logistiklösningar för e-handel, säger Søren Skou. 

De två förvärven är en del av Maersks ansträngningar till att utöka sin verksamhet inom den landbaserade logistikverksamheten. 

Traditionellt har företaget varit det största till sjöss, vilket det fortfarande är. För att kunna lösa fler av de landbaserade uppgifterna på egen hand har dock mer resurser investerats de senaste åren för att utöka den landbaserade verksamheten. 

Källa: /ritzau/

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094