23948sdkhjf

Automation ska effektivisera Postnords plockprocess

Postnord fortsätter att satsa på tredjepartslogistiken i Ljungby. Först byggdes ett nytt lager, och nu en stor automationsanläggning i form av en Autostore från Element Logic.

Kombinationen av ökad e-handel och utveckling av mer kostnadseffektiva och flexibla system gör automation väldigt intressant för oss som tredjepartslogistikaktör, säger Sylvia Sundell, regionchef i Småland, Postnord TPL.
I Ljungby har man sedan tidigare automatiserat delar av packprocessen för e-handelsleveranser. En packningsmaskin anpassar automatiskt storleken på emballaget till produktens storlek. På så sätt minimeras mängden luft som transporteras till slutkonsumenterna.

Nu
läggs automation av plockprocessen till genom robotsystemet Autostore från Element Logic. Anläggningen ska effektivisera plockprocessen, framförallt kopplat till e-handel där det sker mycket styckplock.

– Vi har redan mycket automation inom Post
nord TPL men detta blir den allra första Autostore-anläggningen. Det känns roligt att kunna erbjuda befintliga och nya kunder än mer konkurrenskraftiga logistiklösningar, säger Karl Kallin, logistikutvecklingschef i region Småland, Postnord TPL.

Installationen
börjar i januari 2022 och driftsättning planeras till mars 2022.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Trafikverket: "vi lovar att bli en bättre beställare"
Maersks vinster förväntas skriva historia
Göteborgs Hamns vd slutar
Så ska Meca växa inom tunga fordon
Logistikposition Landvetter växer – bygger för 400 miljoner
Veckans konkurser – färre konkurser vecka 5
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.206