23948sdkhjf

Han ska leda SEEL – Sveriges testbädd för elektromobilitet 

Henrik Svenningstorp, med lång erfarenhet från bland annat Volvo, ska leda SEEL.

Styrelsen för Swedish Electric Transport Laboratory (SEEL), Sveriges testbädd för elektromobilitet, som vi tidigare skrivit om, har nu utsett bolagets första vd, Henrik Svenningstorp. Han har varit projektledare för SEEL i fyra år och 20 års erfarenhet från fordonsindustrin, varav tolv från arbete med elektrifierade fordon.  

 Det är otroligt spännande och inspirerande att få förtroendet och möjligheten att fortsätta att vara med och se SEEL bli verklighet. SEEL kommer spela en viktig roll i att stötta och accelerera omställningen till elektrifierade transporter och kommer stärka svensk fordonsindustri och europeiskt samarbete, säger Henrik Svenningstorp. 

– SEEL tar en viktig roll för fordonsindustrins omställningsarbete och Henrik är den som lett projektet SEEL framgångsrikt till att vi är där vi är idag. Med Henrik som ny vd är jag säker på att SEEL har rätt förutsättningar för att bli en världsledande testbädd för elektromobilitet, säger Pia SandvikRise. 

SEEL ägs av Rise och Chalmers och etablerar nu tre anläggningar i Göteborg, Nykvarn och Borås för provning av den teknik och säkerhet som elektrifierade transporter kräver. SEEL har också ett tätt samarbete med industriparterna Volvo Cars, ScaniaCevt och Volvokoncernen. Just nu pågår både tre mycket stora etableringsprojekt samt förberedelse för operationell verksamhet.   

 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11