23948sdkhjf

Han blir Kvarken Ports nya marknads- och försäljningschef

Kvarken Ports har anställt en marknads- och försäljningschef, Christer Nederstedt.

Christer Nederstedt är ny marknads- och försäljningschef för Kvarken Ports, som sköter driften av hamnarna i Umeå och Vasa. 

– Vi är mycket glada att meddela att vi anställt Christer Nederstedt som marknads- och försäljningschef. Hans breda kompetens inom försäljning och kundrelationer blir en stor tillgång för oss i vår satsning att utveckla Umeå hamns erbjudande, säger Teijo Seppelin, vd för Kvarken Ports. 

– Jag ser fram emot att vi tillsammans med våra samarbetspartners och kunder fortsätter att utveckla och stärka Umeå hamn. Att vi idag har järnväg fram till kajen som i sin tur ansluter såväl till Botniabanan som kommande Norrbotniabanan är och kommer att vara ett viktigt kundvärde och en vital del i vår marknadsposition. Vårt mål är tydligt, vi ska vara en kvalitetshamn med fokus på kundernas behov och klimatsmarta lösningar. Att vi från och med i sommar kommer att trafikeras av Wasalines nya färja i högsta miljöklass är en viktig del i den moderna sjöfarten och bäddar för framtida hållbara lösningar, säger Christer Nederstedt 

Christer kommer närmast från Nolia där han arbetat som försäljningschef sedan 2019. Han har också lång erfarenhet från SAS.  

– Vår uppgift är att skapa värden för våra kunder och det gäller såväl passagerare som godstrafik. Det känns därför bra att ta med mig den erfarenhet jag har från transportbranschen och jag tänker då närmast på min tid på SAS huvudkontor i Stockholm, säger Christer Nederstedt. 

 Mycket av det gods som passerar Umeås anläggningar försörjer hela regionen. Hamnens stora upptagningsområde, den nybyggda kombiterminalen och de framtidssatsningar som genomförs tillsammans med övriga investeringar inom infrastruktur och logistik i och runt Umeå ger en god grund i uppdraget att driva och utveckla hamnens erbjudande. 

– De senaste åren har vi haft en tydlig ökning av godsvolymerna i båda riktningar och trenden pekar fortsatt uppåt. Kombinationen av regionala samarbeten och den spännande utvecklingen vi ser i Umeå hamn och omnejd gör att det känns extra bra att vässa Kvarken Ports erbjudanden och fortsätta bygga våra kundrelationer med Christer i spetsen, säger Teijo Seppelin. 

  

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078