23948sdkhjf

Regeringen prioriterar godstransporter

Godstransporter ska prioriteras, det meddelade miljö- och klimatminister Per Bolund och jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi på en pressträff på fredagen.  

På en pressträff på fredagen meddelade miljö- och klimatminister Per Bolund och jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi att regeringen föreslår att miljökompensationen förstärks med ytterligare 150 miljoner kronor årligen under 2021–2025. Detta för att öka överflyttningen av transporter från väg till järnväg och därmed nå regeringens högt ställda klimat- och miljömål. Regeringens förslag är en del av årets vårändringsbudget och bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna. Miljökompensationen stärker godsoperatörernas möjligheter att genomföra nödvändiga investeringar och kompenserar för kostnader som annars påverkar priset. 

 Nu vässar vi miljökompensationen så att fler godstransporter kan flyttas från väg till järnväg. Det innebär att regeringens satsning på mer gods på järnväg omfattar totalt 3,6 miljarder kronor från 2018 till 2025, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth. 

  

 

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

1.172