23948sdkhjf

DFDS köper 57 Volvo FH-lastbilar 

DFDS ska investera i 57 helelektriska Volvo FH-lastbilar.

Internationella rederi- och logistikföretaget DFDS ska uppgradera sin nuvarande fordonsflotta med 57 nya Volvo FH-lastbilar för att optimera DFDS logistikflöden och minska miljöpåverkan för vägtransporter. De nya lastbilarna är avsedda att användas för regionala transporter i Sverige.  

De nya Volvo FH-lastbilarna kommer att drivas av HVO, biodiesel tillverkad av 100 procent förnybart avfall. Genom att kombinera HVO med de låga utsläppen från Volvo Lastvagnars Euro 6-motorer kan DFDS minska både bränsleförbrukning och utsläpp kraftigt. Förvärvet av de nya lastbilarna kommer att reducera DFDS bränsleförbrukningen med 40 000 liter bränsle per år.  

 Vi är mycket glada över den här affären med DFDS. Vi har optimerat våra Volvo FH-lastbilar för den här körningen med till exempel mindre motorer och större fokus på aerodynamik. Det ger DFDS en mer hållbar och effektiv lösning, även på servicesidan. Enhetliga motorer och optimering av alla lastbilar leder till lägre bränsleförbrukning och påverkan på miljön, säger Johan Selvén, försäljningschef Volvo Lastvagnar Sverige. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094