23948sdkhjf

Han blir Widrikssons fordonschef

Jonas Lindkvist är ny som fordonschef för Widriksson Logistik, en roll som är helt ny i ledningsgruppen.

Jonas Lindkvist är ny som fordonschef för Widriksson Logistik, en roll som är helt ny i ledningsgruppen. Widriksson växer och i takt med att antalet fordon och fastigheter ökar samt att företaget satsar på hållbarhet har man sett ett behov av en specifik roll som fordonschef.

- Fordon och drivmedel är idag nära sammankopplat och vilken typ av fordon vi använder för vilka transporter påverkar direkt effektivitet och miljö. I takt med att vi växer blir det än mer viktigt. Med Jonas på plats kan vi ta ett helhetsgrepp kring våra transportlösningar, både avseende mobilitet och effektivitet, säger Johan Nyblom, vd på Widriksson Logistik.

Widriksson utvecklar kontinuerligt erbjudandet med nya transport- och fordonslösningar. Elektrifiering har exempelvis blivit allt viktigare och en central del av att utveckla last mile i större städer. Vilken typ av fordon man väljer blir en allt viktigare del av erbjudandet.

- Jag ser fram emot att börja på Widriksson som är drivande i utvecklingen av hållbara transporter och har höga ambitioner att ytterligare optimera fordonsflottan, transporterna och framtida drivmedel. Det tycker jag är spännande. Ambitionen är att köra så lite som möjligt, i förhållande till det gods som ska ut, säger Jonas Lindkvist.

Jonas Lindkvist har lång erfarenhet från arbete med stora diversifierade fordonsflottor inom leasing och finansiering och kommer senast från Stanley-koncernen, där han jobbat som Nordisk Fleet Manager. Jonas Lindkvist börjar på Widriksson den 8 februari 2021.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094