23948sdkhjf

Stena Line seglar vidare på Östersjön

Stena Line fortsätter sin satsning på Östersjön och linjen Nynäshamn-Ventspils i Lettland.

Stena Line fortsätter sin satsning på Östersjön och linjen Nynäshamn-Ventspils i Lettland. Stena Line och Noord Natie Ventspils Terminals (NNVT) har skrivit på ett 20-årigt avtal för fortsatt färjetrafik från terminalen i Ventspils. Under 2020 ska två nya färjor, Stena Scndica och Stena Baltica, trafikera linjen och därmed öka fraktkapaciteten med 30 %. Stena Line tar också då upp kampen om passagerartrafiken på Östersjön.

För att klara de ökade volymerna flyttade Stena Line i november verksamheten i Nynäshamn till den nybyggda roro-terminalen Stockholm Norvik hamn.

I november tog Stena Line ett viktigt steg för att klara de ökade volymerna och flyttade verksamheten i Nynäshamn till den nybyggda roro-terminalen Stockholm Norvik Hamn.

- Ventspils erbjuder ett unikt geografiskt läge och linjen är den snabbaste mellan Sverige och Baltikum. Avtalet är en viktig del av vår expansion på Östersjön och för att vi ska kunna fortsätta växa tillsammans med våra kunder och partners”, säger Johan Edelman, ansvarig för Stena Lines färjelinjer till och från Lettland.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.112