23948sdkhjf

Trelleborgs hamn slog rekord 2020

Trelleborg är Skandinaviens största RoRo-hamn och trots rådande pandemi nådde fraktvolymerna under 2020 rekordnivåer. Volymerna ökade med nästa 2 % jämfört med 2019 och trenden ser ut att fortsätta.

773 000 lastbilar och trailrar passerade Trelleborgs hamn under förra året, en ökning med 1,7 % jämfört med året innan. Den växande e-handeln är förklaringen till de ökande fraktvolymerna, i corona-pandemins spår. Passagerarvolymerna minskade dock med 31,6 %, och antalet personbilar med 42,2 %.

Vi har en marknadsledande ställning på rutterna till och från Rostock och Travemünde som har stärkts ytterligare under 2020, men det är också väldigt glädjande att vi växer på rutterna till och från Swinoujscie och Klaipeda. När det gäller fraktvolymerna på Polentrafiken är vi fortsatt störst, säger Jörgen Nilsson, ceo, Trelleborgs hamn.

Vad gäller den intermodala trafiken så har den också varit mycket framgångsrik under 2020 med en ökning på 72 procent jämfört med föregående år, vilket betyder att närmare 27 000 trailers har åkt till eller från Trelleborgs Hamn på järnväg. Vår ambition är att öka denna volym ännu mer under 2021.

Hamnen expanderar just nu österut och två färjelägen står redan klara, och ytterligare två beräknas vara klara vid slutet av 2021.

Hamnen investerar för att kunna ta emot större, effektivare och modernare fartyg och med 50 hektar nytt land kommer godsflödena kunna hanteras ännu effektivare. Trelleborgs Hamn kommer stå konkurrenskraftiga inför både ökade godsvolymer och passagerartrafik i framtiden, säger Jörgen Nilsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078