23948sdkhjf

DB Schenker startar två nya rutter

DB Schenker startar två nya rutter som flyger till tre kontinenter: USA, Europa och Asien. Detta för att möta behovet av fraktalternativ när det råder brist på godskapacitet på passagerarflyg. Münchens flygplats blir basen för rutterna.

DB Schenker kommer att genomföra 43 flygningar med en godsmängd som motsvarar 135 större passagerarflygplan. Båda rutterna trafikeras med Boeing 747 och Boeing 777 fraktflygplan.

Eftersom flygresor med passagerare fortfarande är långt ifrån återhämtning har vi beslutat att skapa nya och pålitliga fraktalternativ för våra kunder, säger Thorsten Meincke, styrelseledamot för Air & Ocean på DB Schenker.

Den första nya rutten går från Chicago i USA via München i Tyskland till Tokyo i Japan och Seoul i Sydkorea innan den flyger tillbaka till Tyskland och därifrån åter till USA. Rutten opereras av National Airlines och erbjuder en transportkapacitet på 400 ton per vecka.

Den andra rutten som lanseras i slutet av februari, trafikerar München, Chennai i Indien och Chicago med en sammanlagd veckokapacitet på 300 ton.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11