23948sdkhjf

DSV gör jättelik satsning

2021 börjar bra för tätorten Rosersberg norr om Stockholm. Här planerar nämligen danska jätten DSV att bygga ett 68 000 stort, automatiserat logistikcenter som förväntas skapas 200 jobbtillfällen.

Det nya centrat, nära flygplats, järnväg och motorväg, kompletterar det befintliga i Länna, söder om staden. Tillsammans ska Rosersberg och Länna förkorta leveranstiderna för slutkund och stärka pålitligheten av leveranserna.

Anläggningen kommer att bestå av ett automatiserat robotlagringssystem och ett system med smalgångsställage, något som fördubblar kapaciteten jämfört med traditionell lagring. Här kommer också att finnas cirka 5 000 kvadratmeter omlastningsterminal och kontorslokaler.

Logistikcentrat byggs på ett hållbart, klimatvänligt vis.

– Vi tittar alltid på hållbara lösningar när vi bygger nytt. Byggnaderna är Dgnb-certifierade vilket innebär att 80 % av materialet kan återvinnas. Solceller på taket ombesörjer en stor del av elförsörjningen och byggnadens livslängd är minst 50 år, säger Brian Winther Almind, vd Group Property. DSV Panalpina.

Första spadtaget tas i februari och bygget förväntas avslutas vid slutet av 2021.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094