23948sdkhjf

DHL viktig aktör i kampen mot pandemin

DHL spelar en viktig roll i den europeiska logistiken av Covid-19-vaccin. Över 50 flygplan inom Europa har redan transporterat de första doserna med det kritiska vaccinet till 10 länder. I Sverige levererade DHL Express vaccin till bland annat sjukhus i flera regioner runt om i landet.

Att vi på DHL Express i Sverige får vara en del i kampen mot pandemin och förse det svenska folket med vaccin är otroligt viktigt för oss, säger Peter Ervasalo, vd på DHL Express i Sverige. Vi har förberett oss för detta viktiga uppdrag i flera månader och tar vår aktiva roll på största allvar.

En hisnande mängd på mer än 10 miljarder vaccindoser över hela världen som ska levereras sätter logistikleverantörer på prov. En medicinsk transportkedja måste snabbt upprättas, också i delar av världen med en mindre utvecklad logistikinfrastruktur. De två närmaste åren krävs upp till 200 000 palltransporter och 15 miljoner leveranser i kylboxar samt över 15 000 flygningar i olika delar av leveranskedjan.Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125