23948sdkhjf

Nyrekryteringar på Jönköpings flygplats

Jönköpings flygplats har fått en ny styrelseordförande, i form av Maria Hörnsten. Hon tar över efter Lars Isaksson som valt att lämna sin roll på grund av sjukdom. Maria har arbetat i flygplatsens styrelse de senaste två åren och tar nu över ordförandeklubban för flygplatsen.

– Det är med stor ödmjukhet och entusiasm som jag kliver in i rollen som styrelseordförande för Jönköping Airport. Flygbranschen har drabbats mycket hårt av den pågående pandemin, men tittar vi på lite längre sikt tror jag att förutsättningarna för att ytterligare utveckla flygplatsen är mycket goda. Vi ser också vikten av att ha en fungerande infrastruktur nu och framåt och med den spännande utveckling som flyget har med såväl biobränsle som elflyg finns det mängder med positiva möjligheter, säger Maria Hörnsten.

Mattias Hörberg, 52 år, tillträder som tf vd från och med 25 januari och kommer att leda arbetet med att utveckla flygplatsen under den närmaste tiden, då tidigare vd Rony Forsberg lämnar sin tjänst. Mattias har gedigen bakgrund i olika ledande befattningar och har senast varit verksam som ekonomichef på Elmia.

– Jag är glad att vi i Mattias Hörberg hittat en bra efterträdare till Rony Forsberg. Under Mattias ledarskap kommer vi att se en fortsatt positiv utveckling av vår verksamhet. Rony lämnar över uppdraget som vd under januari och kan då se tillbaka på en välfungerande flygplats med en stor potential gällande framtiden. Styrelsen vill rikta ett stort tack till Rony för hans insatser, säger Maria Hörnsten.

Avgående vd:n Rony Forsberg säger i en kommentar:
– Det har varit fyra utmanande år med ett fantastiskt team på flygplatsen. Mycket har gjorts men mycket återstår. Nu önskar jag Mattias och alla andra lycka till med den fortsatta utvecklingen till ett fossilfritt och miljövänligt flyg.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125