23948sdkhjf

Tempcon köper Abbekås åkeri

Tempcon köper Abbekås åkeri, bildat 1968 och inriktat mot transporter och lagring av livsmedel.

Bolaget omsätter cirka 170 miljoner kronor och antalet anställda uppgår till nästan 110 personer. Genom förvärven stärker Tempcon sin position som den ledande leverantören av tempererade transporter och logistiktjänster.

Sedan 2016 utgår bolagets linjetrafik från Kronoslätts företagspark i Staffanstorp. Sju dagar i veckan trafikeras Stockholm, Västerås, Östergötland och Göteborg av några av åkeriets 50 fordon. Därutöver har man regelbundna avgångar mot Örebro, övriga Mälardalen, Halland samt Småland.

– Vi har sedan tidigare haft en stark position i två av Sveriges storstadsområden och nu med förvärvet av Abbekås åkeri etablerar vi oss ordentligt även i den södra, tredje, storstadsregionen kring Malmö, säger Christian Hallberg, koncernchef för Tempcon group.

– Samtidigt stärker vi vårt redan väl etablerade nätverk ytterligare med ökad kapacitet på många orter.

I samband med förvärvet går Per-Anders Andersson i pension samtidigt som Mikael Nilsson träder in i rollen som vd. Mikael är också ordförande i Sveriges¨åkeriföretag.

– Det är ett stort förtroende att få möjligheten att ta Abbekås åkeri, ett fint familjeföretag, till att vara en del av en större företagsfamilj, med alla de nya möjligheter som det innebär, säger Mikael Nilsson.

– Att få leda bolaget i denna förändringsprocess ska både bli utmanande och spännande. Jag ser verkligen fram emot att få starta denna resa tillsammans med resten av personalen.

– Med ålderns rätt känns det skönt att kunna lämna över företaget till en ny ägare som värnar om personalens bästa och som vill driva bolaget vidare i samma anda som jag gjort, säger Per-Anders Andersson, tidigare ägare till Abbekås åkeri.

– Självklart är det en stor omställning för mig men jag har funderat på detta under några år och insett att det är dags att ta steget som jag nu gjort. Tempcon kommer att bli en bra ägare som kommer fortsätta utveckla företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079