23948sdkhjf

Ny vd på Dachser

Den 1 januari blev Burkhard Eling vd och talesperson för styrelsen hos logistikleverantören Dachser. Eling efterträder Bernhard Simon, som i sommar tar över som styrelseordförande i det familjeägda företaget.

Michael Schilling, tidigare operativ chef för Road logistics, följer också med Simon till styrelsen.

Två andra Dachser-chefer med mångårig erfarenhet har befordrats till logistikleverantörens operativa ledning: Stefan Hohm som chefsutvecklare och Alexander Tonn som operativ chef för Road logistics. De får sällskap av Robert Erni, som lämnade DSV Panalpina för att börja hos Dachser den 1 september och har tillträtt rollen som finanschef. 

Burkhard Eling, 49 år, började hos Dachser 2012 som biträdande chef för den verkställande enheten Finance, Legal and Tax. Han har ansvarat för logistikleverantörens koncernomfattande strategiska program för idé- och innovationshantering. Eling började sin karriär hos byggföretagen Hochtief AG och Philipp Holzmann AG.

– Mina kollegor i ledningen och jag tar över ett stabilt och snabbväxande företag som har hållit rak kurs också i samband med utmaningarna under coronakrisen. Med sitt stora kunnande och engagemang har medarbetarna inom Dachser lyckats upprätthålla våra globala kunders leveranskedjor också under svåra förhållanden, säger Burkhard Eling.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125