23948sdkhjf

Åtgärda förpackningarna – nu!

En ring levererades i en kartong som var 9 000 gånger större än ringen.

En av redaktionens närstående beställde en silverring på nätet, och fick den levererad till närmaste utlämningsställe efter ett par dagar. Så långt allt gott. Men förpackningen ger upphov till massiv kritik. 

Ringen låg i en mycket väl tilltagen låda, dold under en mängd omslagspapper. Efter att ha reagerat på hur otroligt stor kartongen var, mätte vi såväl förpackning som ring. Resultatet var hårresande: ringen är 0,001 procent av förpackningens storlek, eller omvänt: kartongen är nästan 9 000 gånger större än ringen.

Det hade gått utmärkt att packa ringen i ett litet vadderat kuvert. Det hade sparat såväl naturresurser som plats på lagret, i transportbilen och hos ombudet, samt givit upphov till färre sopor.
Varför görs inte detta? Hur många extremt för stora kartonger åker omkring på våra vägar, fyller våra lastbilar helt i onödan, i detta nu? 

Och det är ju inte bara denna leverantör som gör så här, utan alltför stora förpackningar är en farsot i hela branschen. Om e-handelsaktörer menar allvar med sitt fagra tal om hållbarhet måste den här frågan lösas. Nu. 

Nella Bergström, chefredaktör Transportnet

Artikeln är en del av vårt tema om Debatt.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.092