23948sdkhjf

Wilfast köper Rustas centrallager

Wilfast har tillsammans med den norska samarbetspartnern Ness, Risan & Partners (NRP) köpt Rustas nya centrallager i Norrköping, som beräknas stå färdigt i september 2021.

Rusta grundades 1986 och har idag nära 170 varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. 

– Vi har en lång och mycket väl fungerande relation med Rusta vilket måste vara en viktig anledning till att vi har fått möjlighet att köpa den här fina logistikfastigheten där vi samtidigt ingått ett långsiktigt hyresavtal med Rusta, säger Mattias Wilson, vd på Wilfast.

Den nya fastigheten är cirka 68 000 kvadratmeter och ligger i Rustas befintliga lager i Norrköping om 117 000 kvadratmeter. 
– Det befintliga lagret förvaltar vi tillsammans med NRP sedan 2015 och vi har redan medverkat till flera utbyggnader. Att vi nu får förtroendet att även köpa det nya lagret är naturligtvis väldigt roligt och ett kvitto på att Wilfast är en kompetent, erfaren och professionell transaktionspartner och förvaltare av logistikfastigheter. 

– Marknaden för logistikfastigheter är het nu och det finns många köpare till eftertraktade objekt som Rustas nya lager i Norrköping. Med en flexibel organisation kan vi erbjuda ett attraktivt upplägg där vi fungerar som både medinvesterare och förvaltare. Det innebär trygghet för våra hyresgäster och är en garanti för att våra fastigheter hanteras långsiktigt med både omsorg och noggrannhet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.141