23948sdkhjf

Ny godsrutt Trelleborg- Luxemburg

11 januari lanserar Stena line en ny fraktförbindelse mellan Bettembourg i Luxemburg och Trelleborg. Den nya förbindelsen kombinerar tåg och färja och lanseras i samarbete med logistikföretaget CLF Multimodal, Rostocks hamn och Trelleborgs hamn.

Den nya rutten inkluderar tåg mellan Bettembourg och Rostock, och vidare med färja till Trelleborg. Från Bettembourg finns många förbindelser vidare till Spanien och Frankrike. Tåget kommer att göra tre rundturer per vecka. 

– Vi har sett stor efterfrågan från våra kunder för en förbindelse som kopplar ihop Sydeuropa med Skandinavien. Det finns rejäl potential i båda riktningarna, med industriprodukter som trä, papper och stål från norr, och livsmedel, frukt och grönt och andra konsumentprodukter från söder, säger Fredrik Johansson, logistikchef på Stena line.

Fakta om den nya förbindelsen:

  • Kopplar ihop CFL:s intermodala terminal i Bettembourg med hamnen i Rostock via tåg och vidare med färja till Trelleborgs Hamn. Förbindelsen använder inte tågräls ombord på färjorna.
  • Möjlighet finns att ytterligare länka ihop transportkedjan via räls till Eskilstuna i Sverige och till Le Bolou och Lyon i Frankrike.
  • Möjlighet att frakta både trailrar och containrar upp till 44 ton (P/C 70/100), både de som behöver lyftas med kran och inte.
  • 3 rundturer per vecka med tågförbindelsen mellan Bettembourg och Rostock. 
Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.113