23948sdkhjf

Bellman köper Ivarssons entreprenad

Bellman group köper Ivarssons entreprenad i Göteborg, ett mark- och anläggningsföretag som verkar i huvudsak i Göteborgsregionen. Ivarssons entreprenad samarbetar redan i dag med några av Bellmans dotterbolag i projekt kring Västlänken och köpet stärker Bellman groups position i Göteborgsregionen ytterligare.

Ivarssons entreprenad gör mark- och anläggningsarbeten och är även specialiserade inom djupa schakter och marinrelaterade uppdrag med fokus på stabilitetshöjande åtgärder och erosionsskydd. Maskinparken innehåller ett 50-tal band- och hjulmaskiner med räckvidd upp till 30 meter. Bolaget sysselsätter 40 medarbetare.

Med köpet tar Bellman group ett steg i strategin att skapa en heltäckande leverantör till bygg- och anläggningsbranschen, med möjligheter att utgöra en partner till totalentreprenörer inom stora infrastrukturprojekt, som Västlänken.

– Vi är väldigt glada över att Ivarssons entreprenad med sin erkänt kompetenta personal vill ansluta sig till vår grupp och vi ser fram emot ett fortsatt spännande samarbete, framför allt i Göteborgsregionen, säger Håkan Lind, vd Bellman group.

Ivarssons entreprenads historia sträcker sig tillbaka till 1958 då nuvarande ägarnas farfar John Ivarsson startade maskinentreprenadverksamheten. Sedan 1988 ägs bolaget av bröderna Mårten och Mikael Ivarsson vilka båda kommer att arbeta kvar i bolaget. Mikael Ivarsson kommer också att ingå i Bellman groups koncernledning.

– Vi är övertygade om att vi genom försäljningen har hittat den bästa ägaren till vårt företag, säger Mikael Ivarsson.    

Köpesumman är nästan 100 miljoner. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079