23948sdkhjf

Mathems nya lager får ny ägare

E-handelsföretaget Mathems nya lager och logistikanläggning i Farsta i södra Stockholm, köps av fastighetsbolaget Niam. Säljare är Logistic Contractor, som ingår i Wästbyggruppen. Niam tillträder den nyckelfärdiga fastigheten i samband med att den blir klar under första kvartalet 2022 enligt ett pressmeddelande.

Byggnaden kommer efter färdigställandet att ha en yta på 45 000 kvm inklusive garage. Den nya anläggningen ska certifieras enligt Miljöbyggnad, där målet är att uppnå guldnivån, och ska drivas av en större solcellsinstallation.

Daniel Andersson, förvärvschef på Niam Sverige, säger:

– Med hög teknisk standard och attraktiv geografisk placering är denna fastighet ett bra tillskott till vår logistikportfölj. Logistic contractor kommer att utveckla en hållbar och modern logistikanläggning, som passar vår framtida hyresgäst Mathem optimalt.

Benn Karlberg, vd på Logistic contractor, säger:

– Vi har haft en positiv dialog med Niam under avtalsprocessen och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete under det dryga år som återstår av produktionstiden. Intresset från olika aktörer på logistikmarknaden har varit stort även denna gång, precis som vid tidigare fastighetsförsäljningar. Mathemfastigheten är den femte egenutvecklade anläggningen som vi säljer i år och vi har därmed avyttrat fastigheter till ett värde av nästan 1,9 miljarder kronor under 2020.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
JOBB I FOKUS
Gå till jobböversikt
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Nu ska laddinfrastrukturen byggas ut – EU överens
Färre söker sig till yrkeshögskolan
Styr mot ljusare tider – möt Stockholms Hamnars nya vd
Många falska rykten om drivmedelspriser
Mathem satsar hårdare på expressleverans
SLP köper logistikfastighet – tecknar avtal med Hedin Parts & Logistics
Andra Nordiska Medier
Entreprenad
Dagens Handel
RS & FastFood

Sänd till en kollega

0.125