23948sdkhjf

LBC frakt går först mot schyssta transporter

LBC frakt blir Sveriges första logistikföretag där alla anslutna åkare är Fair transport-certifierade.

LBC frakts samtliga 50 anslutna åkerier har certifierats enligt Sveriges åkeriföretags hållbarhetscertifiering Fair transport. Det sätter värmländska LBC frakt i en tydlig ledarposition när den svenska transportbranschen ställer om till en hållbar framtid.

Det är ingen hemlighet att branschen brottats med oseriösa aktörer som låter underbetalda förare arbeta långa skift i osäkra lastbilar för att hålla priserna nere – på bekostnad av miljö och människors hälsa. Fair transport-certifieringen har därför tagits fram, så att ansvarstagande transportköpare lättare ska hitta seriösa transportsäljare. Fair transport-certifierade åkerier lever upp till alla lagenliga krav kring trafiksäkerhet, utsläpp och arbetsmiljö samtidigt som de öppet redovisar vad de gör för att bli än mer klimatsmarta och hållbara.

– Med Fair transport-certifieringen vill vi ersätta priskonkurrens med hållbarhetskonkurrens. Arbetsmiljö, trafiksäkerhet och klimatavtryck måste vara lika viktiga som schysst prissättning om framtiden ska bli hållbar, säger Lars Reinholdsson, vd på LBC frakt.

Certifieringen är också en trygghet för transportköparna. De har ett lagstadgat beställaransvar där de är skyldig att undersöka att anlitade åkerier har samtliga tillstånd som krävs. Nu behöver de bara ta reda på om åkeriet är Fair transport-certifierat.

Ulric Långberg, samhällspolitisk chef på Sveriges åkeriföretag, menar att ett nytt riktmärke har satts för transportbranschen:

– Det är sannerligen ett genombrott där de goda blir synliga. Genom att LBC frakt har gjort detta blir hela kedjan en del av den hållbara affären. Alla är vinnare: de som köper transporter, den hållbara omställningen och samhället. LBC frakt har nu satt en ny nivå för hela åkerinäringen och gör hållbarhet tillgängligt.

(På bild nr 2 i bildspelet syns vilka de anslutna åkerierna är)

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078