23948sdkhjf

Nye tf vdn lämnar Coop med omedelbar verkan

I början av september gick Tomas Sjölander och Coop Värmland skilda vägar efter att han suttit sex år på vd-posten. I början av oktober blev Sjölander i stället tillförordnad vd för Coop Butiker & Stormarknader. Nu hoppar Tomas Sjölander med omedelbar verkan av även det uppdraget.

Denna gång anges familjeskäl vara orsaken.

– Det har varit en intensiv, rolig och stimulerande tid som tf vd på CBS och jag hade inga planer på att sluta redan nu. Men ibland händer det saker utanför jobbet som kräver en annan prioritering, och just nu behövs jag på hemmaplan, säger Tomas Sjölander i ett uttalande.

Han önskar nu CBS lycka till med sin fortsatta prisresa.

– Efter att ha sett allt det som redan har gjorts och allt som planeras att göras framöver så är jag övertygad om att CBS har alla förutsättningar att fortsätta en framgångsrik resa och vara en tydlig aktör på dagligvarumarknaden, fortsätter Tomas Sjölander.

Marie Nygren, vd på KF och styrelseordförande i CBS, kommenterar också avhoppet.

– Vi i styrelsen beklagar naturligtvis att vi inte får ha kvar Tomas Sjölander i rollen som tf vd även framöver, vi har haft stort förtroende för hans arbete. Men vi har full förståelse för och all respekt för Tomas beslut. Vi önskar Tomas varmt lycka till i framtiden.

Tomas Sjölander tillträdde som tf vd efter att Christian Wijkström den 21 september lämnat vd-posten med omedelbar verkan. Nu får CBS finanschef Fredrik Brandel ta över rollen som tf vd under tiden styrelsen arbetar med att hitta en ersättare för Sjölander.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062