23948sdkhjf

Han ska leda Brings internationella kyltransporter

Peter Axelsson tar över affärsområde International transport på Bring frigo.

Peter Axelsson har lång och kvalificerad erfarenhet från logistikbranschen och kommer närmast från en tjänst på Posti i Finland där han arbetade inom vägtransportdivisionen, med fokus på att skapa lönsamhet och ta fram en strategisk plan för att ta sig in på nya marknader.

Han har många års erfarenhet från olika tjänster, inte minst från DHL där han varit ansvarig för olika divisioner och arbetat i flertalet länder. Han har också varit på dåvarande Frigoscandia Europa, i slutet av 90-talet.

Peter kommer att vara placerad i Helsingborg och ingå i Bring frigos ledningsgrupp. Affärsområde International transport är ett av totalt tre affärsområden på Bring Frigo, vilket innefattar internationella transporter till och från Sverige, samt transportverksamheter via dotterbolag i Finland, Norge, Danmark, Nederländerna och Frankrike.

Peter kommer att ansvara för att stärka företagets plattform i övriga nordiska länder utanför Sverige, samt att realisera företagets ökade internationella satsning.

– Peters Axelssons gedigna och breda erfarenhet från logistikutveckling i en internationell miljö, och att driva organisationer och affärer framåt, är ett välkommet tillskott till ledningen i Bring frigo och arbetet med att stärka vårt internationella erbjudande, säger Bring frigos vd Peter Haveneth.

– Jag tycker att det är väldigt roligt att vara tillbaka i ”Frigo" igen efter många år inom logistikbranschen i många olika länder och företag. All min erfarenhet ska komma företaget till nytta, och bidra till att göra Bring frigo till ett riktigt bra och framgångsrikt företag för våra kunder och alla oss som arbetar här. Det kommer att bli en spännande och framgångsrik tid, säger Peter Axelsson.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078