23948sdkhjf

Budbees transporter snart helt fossilfria

Logtech- och leveransbolaget Budbee har på mindre än ett år ökat sin andel fossilfria leveranser i Sverige från tio till 97 procent. Målet är att bli bäst i branschen på storskalig fossilfri distribution och att bränslet till bolagets leveranser ska vara helt fossilfritt i Sverige redan nästa år.

Budbee grundades år 2015 och finns på fler än 200 orter i Sverige samt i Danmark, Finland och Nederländerna. 

I början av 2020 var tio procent av Budbees hemleveranser i Sverige fossilfria. Sedan dess har företaget arbetat hårt för att öka den andelen och nu i november är alltså 97 procent av leveranserna fossilfria. En ny terminal med solcellspark byggts och egna tankstationer med HVO-bränsle har installerats på terminalerna, där Budbees åkerier kan tanka till rabatterat pris.
– Vi har inte höjt våra priser för att åstadkomma detta, eftersom vi ser det som en investering vi vill ta. Vårt mål är att vara bäst i branschen med storskalig fossilfri distribution och ett första delmål är helt fossilfria leveranser i Sverige. Chansen att nå detta är god och vi siktar på att nå dit under 2021, säger Simon Strindberg, marknadschef på Budbee.

– Nu när det finns bra fossilfria bränslealternativ hoppas vi att e-handlare hjälper till så gott de kan för att guida konsumenterna till klimatsmarta leveransval.

Utmaningarna för att nå målet handlar delvis om elbilar och laddningsmöjligheter. Budbee anser att tillgängligheten av laddstationer behöver förbättras och att det behövs åtgärder för att effektivisera laddtiden. Dessutom är det en utmaning att vissa producenter av dieselbilar drar tillbaka garantier när HVO100 väljs som drivmedel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078