23948sdkhjf

Volvo investerar i Adnavem

Adnavem är en marknadsplats på nätet för frakttjänster, vilken erbjuder transporter utan mellanhänder mellan Asien och norra Europa.

Företaget grundades 2017 och är baserat i Göteborg. I deras tjänst gör transportköparen sitt eget val av tjänsteleverantör för varje del av logistiskkedjan.

– Adnavem erbjuder innovativa tjänster för fraktköpare och bättre villkor för lastbilsföretag, vilket är mycket viktigt för oss. Vi delar deras ambition att effektivisera transporter genom digitalisering och därmed göra dem mer miljövänliga, säger Erik Johansson, investeringschef på Volvo group venture capital. 

– Vi är inställda på att förändra den multimodala transportindustrin. Investeringen från Volvo kommer att accelerera vår tillväxt och lägga grunden för ett spännande partnerskap. Genom att digitalisera och automatisera fraktprocessen hjälper vi transportköparen att hitta de bästa transportkedjorna och få en bra balans mellan pris, hastighet och miljöpåverkan, säger Andreas Wramsmyr, grundare och vd på Adnavem.

Volvo group venture capitals roll är att göra investeringar för att nya tjänster och lösningar inom transportindustrin samt stödja samarbete mellan nystartade bolag och Volvokoncernen.
 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11