23948sdkhjf

Scania går in i laddsamarbete

Den franska globala energikoncernen Engie och dess dotterbolag Evbox group, går samman med Scania för att erbjuda transportföretag i 13 europeiska länder anpassade och kompletta e-mobilitetslösningar.

Laddmöjligheter är avgörande för att elektrifiera transporterna. För åkerier som främst är verksamma i stadsmiljöer, och i vissa regionaltransporter, kommer depåladdning i många fall att vara fullt tillräcklig. Många transportbolag undersöker därför möjligheterna till depåladdning men det är komplext att hitta de rätta lösningarna. För längre rutter finns också behov av mer avancerade lösningar, liksom möjligheter för destinationsladdning och publik laddning, som i dag är ytterst begränsade.

Därför går nu Scania och Engie in i ett samarbete, för att hitta bra laddlösningar. 

– En komplett laddlösning omfattar elförsörjning, hård- och mjukvara för laddutrustning liksom installation, underhåll och andra tillhörande tjänster anpassade efter varje kunds behov. Partnerskapet med Engie och Evbox group kommer att förenkla för våra kunder att ta in fler elfordon i flottorna, på vägen mot mer hållbara transporter, säger Scanias försäljnings- och marknadschef Alexander Vlaskamp.

– Elektrifieringen av transporter är avgörande för att minska utsläppen, särskilt som transporterna står för närmare en fjärdedel av växthusgasutsläppen i Europa. Det här partnerskapet ger nya möjligheter för Evbox group och med över tio års erfarenhet är vi övertygade om att vår kunskap och vårt konkurrenskraftiga erbjudande kommer att stödja Scania i att uppnå sina affärs- och hållbarhetsmål, säger Kristof Vereenooghe, vd för Evbox group.

– Vi delar visionen och ambitionen att driva omställningen till mer hållbara transportlösningar. Detta första europeiska partnerskap för elektriska lastbilar och bussar är resultatet av det ömsesidiga förtroendet som har utvecklats genom vårt tidigare samarbete inom gasområdet. Vi är stolta över att samverka kring det nya området för el-lastbilar, som har goda möjligheter i stads- och förortstrafik. Vi ser fram emot att utforma, erbjuda, installera och underhålla marknadsledande laddlösningar med tillhörande tjänster till Scanias kunder. De kommer att kunna dra nytta av både vårt eget europeiska teknikernätverk och våra partners regionala nätverk, säger Shankar Krishnamoorthy, Engie.

– Laddlösningen kommer att ha en väsentlig betydelse för elfordonens räckvidd, flexibilitet och batterihälsa och därmed en stor betydelse för våra kunders totalekonomi, säger Alexander Vlaskamp.

Partnerskapet utgör också en viktigt byggsten i Scanias åtagande att följa vetenskapligt förankrade klimatmål, så kallade Science based targets, som också omfattar att bistå kunder att minska koldioxidutsläppen från sina verksamheter.

 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079