23948sdkhjf

Ny godspendel mellan Sverige och Danmark

DB Cargo Scandinavia lanserar nu Scandinavian rail shuttle och erbjuder gröna tågtransporter mellan Sverige och Danmark. I tisdags den 10 november körde DB Cargo Scandinavia den första Scandinavian rail shuttle från danska Taulov, nära Fredericia, till Katrineholm i Sverige. Därmed invigdes den första intermodala direktlinjen mellan Sverige och Danmark. Transporterna kan nu bokas direkt hos DB Cargo Scandinavia, vilka som oberoende operatör har det kommersiella ansvaret för bokningar, lossning och själva transporten.

Transporten, som tar 13 timmar, kör tre returrundor i veckan. CO2-besparingen blir upp til 95 procent, vilket beror på en kombination av den gröna energin i det skandinaviska elnätet och användningen av moderna elektriska lok.

– Det är en transport som vi är mycket stolta över. Med kvällsavgångar och bara 13 timmars transporttid är det en attraktiv möjlighet för företag att transportera sina varor på ett miljövänligt och effektivt sätt, säger Thomas Vestergaard, marknadschef på DB Cargo Scandinavia.

Transporten fungerar som ett pendeltåg där företag kan köpa plats när de behöver. Scandinavian rail shuttle kan ta trailers, växelflak och containrar, och med 38 trailers kan tåget vara upp till 670 meter långt.

Transporterna tar allt från konsumtionsvaror till Sverige, till papper och stål från Sverige.

– Det är en flexibel transportlösning där kundernas gods kommer fram över natten. Vi ser fram emot att köra mellan Taulov och Katrineholm och våra anställda är helt förberedda inför uppgiften, säger Thomas Vestergaard.

Planen är att de tre turerna ska utökas till fem i veckan från och med nästa höst.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078