23948sdkhjf

DB Schenker klimatkompenserar inrikespaket

Nu klimatkompenserar DB Schenker i Sverige alla inrikespaket som skickas med företaget.
– Eftersom allt fler handlar via nätet ser vi en ständig ökning av våra paketleveranser. Vi jobbar stenhårt med att hitta lösningar för att leverera dem helt fossilfritt. Fram till dess väljer vi att klimatkompensera alla paketsändningar – utan kostnad för våra kunder, säger Magnus Strand, Nordenchef på DB Schenker.

– Utifrån dagens volymer kommer vi att klimatkompensera för cirka 10 000 ton koldioxid. Vi räknar med att den siffran kommer att vara relativt konstant de närmaste åren. Samtidigt som våra paketvolymer ökar kraftigt från år till år, kommer vi att öka takten i omställningen till fossilfria transporter genom att bland annat investera i elfordon.

Tanken med klimatkompensation är att den som orsakar ett utsläpp, betalar för att motsvarande mängd utsläpp minskar någon annanstans. Det kan till exempel ske genom att investera i utbyggnad av förnybar energi. 
– Vi på DB Schenker samarbetar med Atmosfair, en global partner som hjälper oss att investera i certifierade projekt som leder till investeringar i fossilfri teknik och till att fossila energikällor tas bort. Vi investerar bara i projekt där vi kan se en mätbar minskning av faktiska utsläpp av växthusgaser, säger Hanna Melander, kvalitets- och miljöchef på DB Schenker.

Hanna Melander poängterar att för att klimatkompensering ska ha effekt krävs att ingen ”köper sig fri” genom att investera i projekt och strunta i att göra jobbet i den egna verksamheten.
– Vårt hållbarhetsarbete handlar om att ställa om till fossilfrihet så fort som möjligt. Klimatkompensationen är bara ett komplement som vi erbjuder våra kunder fram tills vi når vårt mål, säger hon.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.08