23948sdkhjf

LBC frakt bryter normer och utmanar branschen

"Dagens unga förväntar sig en arbetsplats där kompetens, mångfald och jämlikhet är grundpelare".

LBC frakt i Karlstad tycker att branschkollegor och kunder gör för lite i omställningen till ett fossilfritt och hållbart samhälle. I en ny kampanj uppmanas därför omvärlden att syna LBC frakts hållbarhetsarbete och samtidigt ställa högre krav.

LBC frakt har investerat i ny teknik och är enligt egen utsago först i världen med en biogasdriven schaktbil. En ny drivmedelsanläggning med endast fossilfria drivmedel som biogas och etanol håller på att byggas och på terminaltaket installeras en solcellsanläggning vars el ska driva terminal och elbilar. Dessutom har 17 miljoner kronor investerats i en sorteringsanläggning för att ta hand om allt avfall från kunder inom byggbranschen och den egna verksamheten.

– Vår verksamhet behövs för att hålla samhället igång, men koldioxidutsläppen har stor klimatpåverkan, säger Lars Reinholdsson, vd på LBC frakt.
– Vi vill ta ansvar och visa att det är möjligt att ställa om. Just nu går det för långsamt för branschen och de som kan påverka mest är kunderna. De behöver ställa fler och tuffare krav.

Också människor omfattas i LBC Frakts hållbarhetsplan. För att skapa en socialt hållbar arbetsplats och bli en attraktiv arbetsgivare har LBC frakt sedan 2017 arbetat med något de kallar "genusakademin". Målet är att bryta förlegade normer och göra branschen mer öppen och lockande för unga talanger.

– Dagens ungdomar är framtidens medarbetare och de förväntar sig en arbetsplats där kompetens, mångfald och jämlikhet är grundpelare i verksamheten, säger Lars Reinholdsson.

– Vi har under 2020 implementerat en ny värdegrund som alla – från styrelse till åkare och medarbetare på kontoret – använder sig av.

Kampanjen ”Vi gillar att synas” inleds i dag och kommer att fortsätta under hösten.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.062