23948sdkhjf

Greencarrier köper baltisk väglogistik

Greencarrier freight services har köpt Transpoint internationals väglogistiksverksamhet i Baltikum och central- och östeuropa.

Greencarrier erbjuder globala transport- och logistiklösningar. Koncernens omsättning uppgår till ca 4,7 miljarder kronor med etablering i elva länder, och här finns 950 medarbetare.

Transpoint international är en del av VR Transpoint, som tillhandahåller logistik på väg och järnväg i Baltikum och övriga Europa.

Genom köpet tar Greencarrier freight services över väglogistikverksamheten i Baltikum och öst- och centraleuropa. Cirka 40 anställda vid Transpoint internationals finska, estniska, lettiska och litauiska verksamhetskontor övergår till Greencarrier. 

Transpoint international är en toppspelare inom vägfrakt med mycket lång historia och diversifierad kundbas. För oss är detta en viktig och naturlig utveckling på vår strävan att tillhandahålla långsiktiga och hållbara lösningar för våra kunder. Nu blir vi en av de största operatörerna i regionen och kan erbjuda våra kunder ett bredare erbjudande inom hållbara transportlösningar, säger Mikael Forsberg, vd på Greencarrier freigth services.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.302