23948sdkhjf

Tommy Nordbergh åkeri kör eldrivet till Postnords lager

Volvos elmodell FE Electric blir en viktig kugge i det nya uppdraget.

Transportnet har tidigare berättat att Zoegas transporter nu blir el-drivna. Så här är det tänkt att gå till:
En ellastbil av modellen Volvo FE Electric kommer varje dag att transportera ungefär 150 pallar med kaffe från Zoégas kafferosteri till Postnord TPL:s lager i Ättekulla. Sträckan mellan rosteriet och lagret är cirka en mil enkel resa. Ellastbilen kommer att göra åtta till nio tur-och-retur-resor varje dag.

Transportuppdraget utförs av Tommy Nordbergh åkeri, som ingår i Tempconkoncernen.

– Vi har som första kund beställt fordonsmodellen av Volvo lastvagnar. Lastbilen är den första serietillverkade ellastbilen i Europa för tung distribution. Det är roligt att kunna göra denna satsning tillsammans med Postnord TPL och Zoégas. Vi siktar på att så långt som möjligt utföra transporter för våra kunder helt fossilfritt, säger Jonas Råstedt, vd på Tommy Nordbergh åkeri.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Tommy Nordbergh åkeri kan erbjuda Nestlé, som är en av våra största kunder i Helsingborg, en helt fossilfri transportlösning, säger Christer Svensson, transportchef på Postnord TPL.

Totalt körs cirka 1 500 turer per år mellan rosteriet och lagret. Den nya transportlösningen innebär således kraftigt minskad miljöpåverkan.

Fakta om Volvo FE Electric/

- Totalvikt 27 ton.
​​​- 2 elmotorer och en 2 växlad växellåda.
- Effekt 400 KW
- Vridmoment 850 Nm
- 4 batteripaket om vardera 50 kWh
- Räckvidd 170 km

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11