23948sdkhjf

Amazon köper 1 800 bilar av Mercedes-Benz

E-handlaren Amazon köper eldrivna Mercedes-Benz transportbilar för trafik i Europa.
Ordern är den största elbilsordern hittills för Mercedes-Benz transportbilar. Totalt rör det sig om cirka 600 exemplar av mellanklassbilen Evito och över 1200 av den större Esprinter. Båda modellerna är identiska med sina dieseldrivna syskon vad gäller exteriör och lastutrymme, och har batterierna under golvet. Räckvidden är cirka 15 mil. Evito laddas från en vanlig laddbox och går från 0-100 procent på cirka sex timmar. Esprinter har snabbladdning som gör att det kan gå att ladda från 10-80 procent på bara 25 minuter.

Bilarna kommer att användas av Amazon för det som kallas sista-kilometern, det vill säga utkörningen till slutkund. Det rör sig ofta om körningar i bostadsområden, och eftersom elbilarna både är avgasfria och tysta betyder det mycket för boendemiljön. 

Körningarna är också förutsägbara, vilket gör det lätt att planera utifrån räckvidd och laddningsmöjligheter.

Amazon bygger samtidigt löpande ut sina distributionsanläggningar med infrastruktur för laddning av elbilar. I juli invigde man Europas största anläggning i sitt slag med 340 laddpunkter på Amazons anläggning i Essen i Tyskland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078