23948sdkhjf

Inflyttningsklart i hamnen

Nu är Norvik hamns nya byggnader för rederier och samarbetsparter färdiga för inflyttning. Alla är energieffektiva med kyla och värme från energibrunnar.

Byggnaden för rederikunder består av kontorsytor för minst tre rederier. Huset är ritat av Wåhlin arkitekter och byggt i samma stil som hamnens övriga byggnader, med rundade hörn, svart fasad och tydliga accentfärger vid ingången.

 – Vi har tagit till utrymmet i byggnaderna eftersom vi är en hamn i utveckling. Läget med kort insegling i kombination med att Stockholm är en av Europas snabbast växande regioner gör att vi bygger även för framtida behov. Några hyresgäster har redan flyttat in och vi ser fram emot att erbjuda befintliga och nya kunder moderna, ändamålsenliga och energieffektiva lokaler, säger Nicklas Ebersson, marknadsansvarig gods på Stockholms hamnar.

Livsmedelsverket som är en av landets tre livsmedelgränskontroller i hamn, har också fått ett nytt hus, som de delar med Jordbruksverket. Byggnaden är placerad mellan roro- och containerterminalen för att effektivt kunna kontrollera gods från båda verksamheterna.

Tullverket har också en egen byggnad för kontroller av importerat gods.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.11