23948sdkhjf

DB Schenker utökar sin elektriska flotta

Fuso är ett varumärke inom Daimler trucks, som just nu bygger 36 nya så kallade Ecanter-fordon åt DB Schenker, att användas för koldioxidfri stadslogistik i 20 europeiska storstäder.

DB Schenker har använt Ecanter i Berlin sedan 2018 för att distribuera gods i centrum. 2019 lades ytterligare fordon till i Paris, Frankfurt och Stuttgart. Företaget har nu totalt 41 helelektriska Ecanter i daglig drift i Europa.

– Nu blir vi den ledande leverantören av grön logistik. Vi fokuserar på hållbarhet, från första till sista kilometern och är stolta över att ha kunnat säkra en betydande del av Ecanter-produktionen för oss från i år, säger Cyrille Bonjean, chef för landtransporter i Europa på DB Schenker.

Bilarna för DB Schenker byggs nu vid Fusos fabrik i Tramagal, Portugal. Under de närmaste veckorna utrustas de med skåp och bakliftar för att kunna sättas i trafik innan året är slut.

Bilarna är helt eldrivna med en effekt på 129 kW, räckvidd på tio mil och kan lasta upp till 3,2 ton. De kommer att användas i 20 större europeiska städer i Tyskland, Finland, Danmark, Storbritannien, Frankrike, Irland, Nederländerna, Norge, Österrike, Spanien och Italien.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125