23948sdkhjf

Ny mässa för eltransporter

Hur ser framtidens fossilfria transporter ut? Det är temat för en ny nordisk branschmässa, Ecomexpo, som får premiär 6–7 oktober nästa år på Scandinavian XPO i Arlanda stad. Här samlas bransch, innovatörer, experter och politiker för att spegla den snabbt växande omställningen till elektrifierade kommersiella transporter.
 
– Omställningen till fossilfri nyttotrafik har redan satt hög fart och kommer att innebära genomgripande förändringar i infrastruktur, fordonspark och politiska spelregler, förklarar Anna Fägersten, projektledare för den nya elektrifierade nyttofordonsmässan.

– Ecomexpo blir en given samlingspunkt för branschens innovationer, samtal, debatter och konkreta samarbetsdiskussioner. Det blir en fordons- och teknikmässa och ett forum för beslutsfattare, experter och politiker att informera om, debattera och vidareutveckla förutsättningarna för ett hållbart transportsystem.

Mässan arrangeras den 6–7 oktober 2021 i Arlandastads mässhallar Scandinavian XPO, med 11 000 kvm utställningsyta för elfordon och teknik, två konferensscener och ett stort antal mötesplatser med ett fullspäckat seminarieprogram.

Här finns också mässans avancerade testbanor där besökarna kan provköra nya elektrifierade nyttofordon av alla slag, från fraktcyklar och mindre skåpbilar till de största lastbilarna, bussarna och entreprenadmaskinerna på asfalt och i terräng.


 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078